Voeg een favicon toe aan je WordPress website

Wat is een favicon?

Hoe voeg ik een favicon toe aan WordPress? Dat gaan we je in dit artikel leren, maar wat is nou eigenlijk een favicon? Een favicon is het kleine icontje naast de titel van de website die je bezoekt. De favicon wordt op mobiele apparaten ook vertoond als icon. Het is een klein icontje, maar waarom zou je deze toevoegen aan je website?

  1. Het maakt je website herkenbaar bij bijvoorbeeld een bladwijzer of favoriete website.
  2. Het ziet er professioneler uit dan het WordPress icon.
  3. Het is een stukje branding.

Hoe maak je een favicon?

Een favicon kun je gemakkelijk maken in bijvoorbeeld Photoshop. Je kunt een gedeelte van je logo hierin verwerken. Onthoud bij het maken van een favicon wel dat deze vrijwel altijd op kleine schaal wordt vertoond en dus woorden niet leesbaar zullen zijn. Wij adviseren om je favicon als 512×512 pixel PNG te exporteren of als ICO bestand..

Hoe plaats ik mijn favicon op mijn WordPress website?

Voor het toevoegen van een favicon op je WordPress website heb je geen externe plugins nodig. Ga naar je WordPress admin dashboard en navigeer naar ‘Customizer’. Kies bij de ‘Customizer’ vervolgens voor ‘Site-identiteit’. Vervolgens zie je onder de ‘Site titel’ en ‘Slogan’ een veld met ‘Site pictogram’. Upload hier je gemaakte favicon in de juiste verhouding en je favicon is zichtbaar bij je website!

Inhoud

Voeg een favicon toe aan je WordPress website